Update: Kerstmis in de kerken parochie H. Gabriël

We hebben allemaal de verstrekkende nieuwe maatregelen gehoord in verband met corona. Het pastoresteam en het bestuur van de parochie H. Gabriël hebben besloten om de vieringen met Kerstmis NIET open te stellen voor kerkgangers.

U vindt hieronder daarvoor de motivatie.

Dat het een bijzonder Kerstfeest zou worden, wisten we al lang. De lock down die gisteren door de regering is afgekondigd, maakt dat we Kerstmis 2020 niet snel zullen vergeten. De lock down is voor het pastoresteam en het bestuur van de parochie H. Gabriël aanleiding geweest om te besluiten vanaf nu tot en met het weekend van 17 januari 2021 alle vieringen die op het rooster vermeld staan te annuleren. Dus óók alle vieringen van Kerstmis en Oud en Nieuw. Vanaf nu zullen er vieringen worden gestreamd via YouTube vanuit de Mariakerk in Didam, waar geen publiek zal worden toegelaten. Een rooster van die vieringen zal zeer spoedig beschikbaar zijn via de gebruikelijke kanalen.

Het pastoresteam en het bestuur beseffen dat dit een ingrijpende beslissing is, maar wel een die verantwoord is. De regering heeft gevraagd om te voorkomen dat mensen samenkomen en daarom zijn de horeca, vele winkels, theaters en musea vanaf nu gesloten. Rond Pasen waren de omstandigheden gelijk en ook toen zijn er vieringen gestreamd en niet toegankelijk geweest voor publiek. Ook al zouden vieringen volgens de nu geldende maatregelen mogelijk zijn, dan nog willen wij als pastoresteam en bestuur door dit besluit duidelijk maken dat we solidair zijn met vele anderen die ook een moeilijke periode beleven en ervaren.

Het besluit doet pijn, zeker omdat we het Kerstfeest als een belangrijk moment in het jaar beleven, maar het is niet anders. Via de live-stream willen wij als parochie het nodige aanbieden, zodat Kerst toch bij u thuis binnen kan komen en ook in uw hart. Op de website zullen een aantal mogelijkheden worden aangeboden.

Ondanks dit besluit vertrouwen wij erop dat wij een bijzondere Kerst zullen beleven waarin we misschien des te meer mogen ervaren wat het betekent dat het Kerstkind in ons midden geboren wordt.

15 december 2020, pastoresteam en bestuur parochie H. Gabriël

« april 2021 » loading...
M D W D V Z Z
di 13