Doordat pastor Hendriksen vanwege een coronabesmetting bij iemand met wie hij in contact is geweest een bepaalde periode in quarantaine moet, komt de viering op Witte Donderdag in de Martinuskerk in Wehl te vervallen.

Ondanks diverse telefoontjes met mogelijke vervangers zijn we er niet in geslaagd iemand te vinden om in deze viering voor te gaan.
Uiteraard staat voor ons de gezondheid van voorgangers, vrijwilligers én van u als kerkganger voorop en volgen en ondersteunen wij de richtlijnen die ons worden gesteld in het geval van een besmetting in de nabije omgeving.

Via de Livestream kunt u op Witte Donderdag om 19:00 uur de viering vanuit de Mariakerk in Didam volgen.

Blijf gezond!

In deze nieuwsbrief vindt u nieuws over het werk van pater Henk Erdhuizen in Bolivia.

Goede en lieve mensen,

Een hartelijke groet uit Bolivia. Een land waar het onrustig blijft, ondanks nieuwe verkiezingen vorig jaar voor de nieuwe president en het parlement.
Sinds ruim een week is er een politieke vervolging bezig van leden van de oppositie partijen. De oud president zit gevangen, beschuldigd van een staatsgreep, enkele oud ministers en militairen zitten vast. Familieleden van de oud regeringsleiders worden lastig gevallen door de politie. Waar leidt dit alles heen?

Lees de volledige nieuwsbrief in pdf-formaat

Vanwege de coronamaatregelen vindt de Diocesane Chrismaviering dit jaar in zeer beperkte kring plaats. Dit gebeurt op woensdag 31 maart om 15.00 uur in de O.L.V. kerk te Apeldoorn. De kerk zal niet toegankelijk zijn, wel kan iedereen deze plechtigheid volgen via een livestream van de Emmaüsparochie. Het liturgieboekje is hier te lezen en ook de Emmaüsparochie zal het digitaal aanbieden.

Tijdens de Chrismamis worden de HH. Oliën gezegend dan wel gewijd voor de toedieningen van de sacramenten van het doopsel, het vormsel, de priesterwijding en de ziekenzalving. Vertegenwoordigers uit de parochies en geloofsgemeenschappen van het Aartsbisdom Utrecht zijn doorgaans aanwezig om na afloop van de Mis een setje van deze oliën in ontvangst te nemen. De bisdomstaf had gehoopt om dit jaar weer samen met vele vertegenwoordigers van de parochies en geloofsgemeenschappen in Apeldoorn te kunnen vieren. Dat is echter niet mogelijk. Daarom wordt de viering noodgedwongen in kleine kring gehouden – bisschoppen, vicarissen, rector Kuipers van het Ariënsinstituut, pastoor Hermens van Apeldoorn – met assistentie van onder anderen twee diakens, priesterstudenten en enkele cantors. Via de livestream is mogelijk om – op afstand – vanuit de parochies en geloofsgemeenschappen toch deel te nemen aan de Chrismamis.

Klik hier voor de livestream van de Chrismamis