Dit is het tweede jaar dat er geen bedevaarten hebben plaatsgevonden naar Kevelaer, Banneux en Lourdes. Wij hopen natuurlijk dat volgend jaar de bedevaarten weer plaats kunnen vinden. Sinds een paar maanden hebben we in de parochie een werkgroep Bedevaart Lourdes. Wij hebben het plan opgevat in overleg met de werkgroepen bedevaarten Banneux, Kevelaer en het  pastoresteam om een mini-pelgrimage te organiseren. Dit om de binding vast te houden met het pelgrimeren van onze parochianen en pelgrims.

Dit houdt in dat we op een zaterdagmiddag samen optrekken langs een aantal Mariakapellen in onze parochie. Dit kan met de fiets, auto of zal wandelend en zal worden afgesloten met
een viering.

Of het nog dit najaar plaats zal vinden ligt aan de situatie en de richtlijnen rond corona. Anders zal dit in het voorjaar 2022 zijn. Nadere informatie volgt. Hebt u hiervoor interesse, laat het ons alvast weten via het mailadres lourdes@parochiegabriel.nl.

Lourdeswerkgroep,
Mieke Visser, Riet Visser en Wilma Beursken

Vanaf zaterdag 25 september zijn er versoepelingen rondom Corona en kerk gewijzigd. Wat gaat er veranderen.

• anderhalve meter afstandsregel bij kerkbezoeken komt te vervallen. Wilt u rekening houden met medekerkgangers die wel graag de anderhalve meter willen handhaven
  • vooraf opgeven en registreren is niet meer nodig
  • geen coronatoegangsbewijs nodig
  • er zijn geen deurwachten meer
  • het uitreiken van de communie gebeurt niet meer van achter het spatscherm met een pincet. De voorganger draagt een mondkapje of spatscherm en wast voor het uitreiken zijn/haar handen.
  • er wordt nog geen collectemandje doorgegeven, maar vanaf weekend van 2-3 oktober zullen er collectanten bij binnenkomst staan.

Basisregels die nog blijven

• handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten
  • zorgen voor voldoende ventilatie
  • geen handen schudden bij vredeswens