Parochie H. Gabriël

Bezinning

 

Vakantietijd…..op adem komen

 

Velen hebben er naar uitgezien, even de teugels laten vieren en loskomen van alle beslommeringen en verplichtringen van het dagelijks leven. Uitblazen, naast de gewone dingen hoeft er even niets. Tijd om op adem te komen.

 
Het werd tijd ook, want de opgeslagen moeheid, emoties en niet verwerkte gebeurtenissen hebben nu even de ruimte om om aandacht te vragen. Dat moet dus eerst allemaal nog goed landen in je leven en daarna komt er pas echt rust om te ontspannen.

 
En kun je wellicht genieten van de ruimte die je jezelf gunt en anders en nieuw kijken naar je omgeving, huis, tuin e.d. en zie je de mens naast je ook weer helemaal. Oei, je bent toch in alle drukte aan veel voorbij gelopen en te weinig aandacht geschonken aan de vreugde en de zorgen van je partner, je kind, die goede vriend(in). En misschien ook wel aan je eigen leven.

 
Ja, even op adem komen….? Op welke adem?

 

In het Scheppingsverhaal schept God de mens uit aarde, kijkt hem recht in de ogen en blaast hem Zijn adem in de neus.

 
Op Gods adem krijgt de mens al het geschapene in handen met de opdracht er aandacht en zorg aan te besteden. Van dat geschenk zijn we ons vaak niet bewust. Achteloos springen we om met de goederen van de aarde. Gaan steeds vaker voor meer en beter zonder op de gevolgen te letten. Nog achtelozer gaan we de mens naast ons voorbij. Hij/zij moet het zelf maar even uitzoeken, of erger nog, eigen schuld, dikke bult.

 

Wat zou het mooi zijn als het besef van de opdracht om mens v oor een mens te zijn in deze tijd kan wortelen in ons leven. Als we Gods adem weer van harte inademen en zo energie opdoen voor de tijd na de vrije tijd. Dan komt er diep van binnen een ander besef en durven we de psalmist na te zingen: Van God is de aarde en al wat er op is. De aardschijf en al wat erop is. Hij heeft haar op het water gegrondvest. (ps. 24)

 
Dan hebben we genoeg in handen om zuinig met de schepping om te gaan en zullen we nooit buiten adem raken. Want Gods adem is onuitputtelijk.

 

Fijne tijd…

 
Pastor Ben Aarsen

 

 

<< terug naar vorige pagina