Parochie H. Gabriël

Bezinning

 

Geloof in de toekomst…..kome wat komt.

 

Dan denk je na, waar ben ik mee bezig, wat doe ik om met goede moed de weg te gaan? Zo tussen Pasen en Pinksteren zullen de leerlingen van Jezus deze gedachten en vragen zichzelf gesteld hebben. En antwoorden, ze lagen ook in hun tijd niet voor het oprapen en ook voor hen was goede raad duur.

Afhaken, het oude beroep weer oppakken of van de Allerhoogste 0od een Ti- Ta-tovenaar maken die de boel wel in goede banen zou leiden?

 

Ze dachten na, hadden er slapeloze nachten van. Nee, Jezus had hen een andere nabije God voorgesteld. Dat zette hen met beide benen op de grond. Die God, hun God. was niet die verre macht ergens in de hoogte, onbereikbaar. Hun grote voorbeeld, Jezus, had hen geleerd, ja verkondigd, zelfs laten voelen dat die God voor ieder mens is als een Vader, als Zijn Vader.

Dat was een beeld  dat zij kenden. Natuurlijk ze herinnerden zich hun eigen aardse vader. Konden eindeloos met hem praten, het hardgrondig met hem oneens zijn, maar hij bleef wel de steun en toeverlaat als het echt moeilijk werd. Met die woorden en beelden van Jezus en zijn allerlaatste belofte bij zijn hemelvaart: “ik ben met u, alle dagen….” Konden ze toch verder gaan en de toekomst vol vertrouwen in.

 

Misschien leef jij ook zo, tussen Pasen en Pinksteren, hebt de nabijheid van God niet of nooit ervaren. En toch gebeurt er van alles met je. Geloof je nog in de toekomst? Of is jouw band met God heel ver weg, of misschien wel helemaal verdwenen? Mag ik dan vragen of je een beeld van God hebt?

Jezus houdt ook ons het beeld van de Vader voor en als je goed nadenkt roep je Hem vaker aan dan je denkt.

Toch mag je het met hem oneens zijn, maar die God wil met jou als een Vader

 de toekomst in. In dat besef geloof ik in de toekomsten ga ik vol vertrouwen de

weg vooruit. En jij?

 

Pastor Ben Aarsen

 

 

<< terug naar vorige pagina