Gabriëlmomenten

Samen vieren, samen parochie zijn

Als je elk weekend in je eigen dorp of stad naar de kerk gaat realiseer je je wellicht steeds minder dat die kerk, ‘jouw’ kerk, onderdeel is van een groter geheel. Je krijgt vier keer per jaar het parochieblad De Gabriël, maar het lokale gemeenschapsblad is voor jou veel belangrijker. Daarin staat immers alles wat er in jouw dorp of stad in relatie met het geloof toe doet. En die gedachtegang is heel begrijpelijk. Maar misschien is er ook wel een gemis. Letterlijk een gemis omdat het aantal kerkbezoekers afneemt, maar ook een gemis in saamhorigheid. En juist dat is het streven bij het organiseren van de gezamenlijke ‘Gabriëlmomenten’.

Binnen onze parochie kennen we een aantal van die momenten. Met een goed gevulde kerk, een koor bestaand uit zangers van koren vanuit de gehele parochie (het Gabriëlkoor), lectoren, misdienaars en acolieten vanuit de gehele parochie, aanwezigheid van het voltallige pastoraal team én parochianen vanuit alle geloofskernen. En dat geeft dat bijzondere gevoel van saamhorigheid. Niet alleen tijdens de viering, maar ook daarna bij het gezellig samen zijn. Begin van het jaar vieren we gezamenlijk Driekoningen in Wehl. Met Hemelvaart vieren we gezamenlijk in de open lucht op de binnenplaats van Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg. En op de laatste zondag van september vieren we met de Gabriëldag gezamenlijk de naamdag van onze parochie.

Samen vieren, samen parochie zijn. Zeker in deze periode van herstructurering iets wat we graag met en naar elkaar willen uitdragen. U bent daarbij van harte welkom, ongeacht waar u vandaan komt. Want we hebben allemaal één ding gemeen; ons geloof. Geloof in de toekomst. Gelooft u met ons mee? Dan zien we u graag op één van deze Gabriëlmomenten!

juni 2017