Oecumene

Diaconie

In de zorg voor de mens in nood werken we al jaren samen. De kerken namen initiatieven die zo nodig zijn voor mensen aan de rand van onze samenleving: Diaconie en PCI stonden aan de wieg van de voedselbank, de kledingbank, aan het project Schuldhulpmaatje. En ook participeren we in het Solidariteitsfonds van de Gemeente.

Directe zorg voor de mens inde knel zou je kunnen zeggen.

Catechese

In Zeddam komt ongeveer 8 x per jaar een gespreksgroep samen in het Imminkhuis om met elkaar te spreken over geloven en onze manieren en gewoonten. Een levendige groep van steeds ongeveer 20 personen die nu al 5 jaar samenkomt. Gelukkig merken we dat nieuwe mensen de groep komen versterken.

In Didam kennen we een groep die komt bij elkaar komt in het kerkhuis van de PKN.

Internationaal zijn er contacten met de kerken in Emmerich en Elten. Dit jaar zijn er verschillende activiteiten: in mei b.v. een wandeltocht van Emmerich naar ’s-Heerenberg. Onderweg worden deelnemers uitgedaagd met elkaar te spreken over een bepaald onderwerp.

Liturgie

Door het jaar heen komen we op verschillende momenten bij elkaar om in een van onze kerken te vieren. Op de eerste vrijdag van maart (wereldgebedsdag) in de prot. kerk van Zeddam samen om te bidden en te zingen. Elk jaar wordt door het landelijk comité een viering aangeboden die is samengesteld door een groep uit het land dat centraal staat.

In de 40 dagentijd komen we op de woensdagavond samen in de Gabriëlzaal van het parochiecentrum Didam om de vespers te bidden naar het voorbeeld van de oecumenische gemeenschap van Taizé.

Op verschillende plekken in onze streek begint de 4 mei herdenking met een oecumenische gebedsdienst.

In de goede week zijn er zowel in Loil als Zeddam uitvoeringen van de “Passie in Montferland”. Ook is er die week in de prot kerk van Didam een uitvoering van het Stabat Mater.

In het najaar zal er in Zeddam wederom een Taizéviering plaatsvinden en worden de adventsvespers van Didam voorbereid.

 Naar het voorbeeld van de Anglicaanse kerk vieren we voor kerstmis een Caroldienst. Een viering van lezingen en liederen rond de geboorte van de Heer.

We hopen dat steeds meer mensen zich uitgenodigd weten om aan de oecumenische bijenkomsten deel te nemen.

Van harte welkom

Pastor Ben Aarsen

Mogelijk ook interessant voor u:
di 22

Beek

22 oktober - 09:00
di 22

Wehl – Oldershove

22 oktober - 16:00
wo 23

Nieuw-Dijk

23 oktober - 09:00
wo 23

‘s-Heerenberg

23 oktober - 19:00
do 24

Didam

24 oktober - 09:00

Wereldmissiemaand 2019

“De verdeeldheid in Afrika op het gebied van etnische identiteiten, talen en stammen kan worden overwonnen door eenheid in de verscheidenheid te bevorderen.

Lees verder »
Parochie H. Gabriël