Ontmoeting en inspiratie

In het jaar 2019-2020 organiseren we als parochie weer verschillende activiteiten om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Eerder hebben wij deze activiteiten georganiseerd onder de noemer kunst en geloof.

Wilt u uw eigen Paaskaars voor thuis maken? Geef u dan op voor deze workshop! Onder begeleiding van Ineke van Geemen gaat u op 6 april 2019 aan de slag om uw eigen kaars te maken. Met sjablonen, steekvormen of uit de ‘losse pols’ snijdt u vormen uit wasplaten, die vervolgens op de kaars worden aangebracht.

De kosten bedragen € 12,50 per persoon en zijn inclusief een dompelkaars (40cm hoog en een diameter van 8 cm), gebruik van alle materialen en koffie/thee. De bijeenkomst is van 09.00 tot 12.00 uur in het parochiecentrum H. Gabriël, Raadhuisstraat 1a in Didam.

Opgave kan bij Augustine van Ree via gabriel@parochiegabriel.nl  De workshop gaat door bij 10 personen en heeft een maximum van 25 personen.

Iconen zijn geschilderde afbeeldingen van Christus, de Moeder Gods en andere heiligen en van Bijbelse verhalen. Ze worden met een speciale techniek – door gaans op hout – volgens vaste voorschriften en regels geschilderd. Het maakt daar bij niet uit door welke schilder en in welke tijd ze geschilderd zijn (en nog steeds worden!).

Iconen worden dan ook niet met de naam van de schilder gesigneerd. Een icoon is van alle tijden en blijft overal en altijd herkenbaar voor iedereen. In de parochie start er weer een nieuwe cursus iconen schilderen onder leiding van Jos Bentert uit Nieuw Deurningen.

Wilt u hieraan deelnemen? Dat kan, u bent van harte welkom.

De cursus start op 7 september 2019 en is vervolgens om de week zodat de iconen dan met het weekend van de 1e advent klaar zijn. Het betreft bijeenkomsten van 09.30u tot 16.00u in het parochiecentrum in Didam. De kosten bedragen € 210,- per persoon en zijn inclusief inclusief icoonplank, verf, koffie en thee. De kwasten kunt u zelf meenemen of kopen bij dhr. Bentert (marterhaar € 47,50). Geïnteresseerd?

Geef u op via gabriel@parochiegabriel.nl onder vermelding van cursus iconen en met uw volledige adresgegevens.

Op zaterdagochtend 15 december 2018 organiseert Ineke van Geemen een speciale Kerstworkshop. We maken dan een prachtige Engel van papier, ijzerdraad en verschillende materialen. Dit kan een persoonlijke Engel voor uzelf zijn, voor iemand anders, of misschien een leuk idee om deze workshop als Sinterklaascadeau aan iemand te geven.
De kosten van €10,- zijn inclusief materialen, koffie/thee met iets lekkers.

U hoeft niet persé creatief te zijn bij het maken van deze mooie Engel. Onder de professionele begeleiding van Ineke gaat dat zeker lukken.Verder mag iedereen mee doen aan deze workshop, ongeacht je leeftijd!

Waar: Parochiecentrum H. Gabriël, Raadhuisstraat 1a Didam
Wanneer: 15 december 2018, van 09.30u tot 12.00u
Kosten: €10,- per persoon

Opgave kan bij Augustine van Ree via gabriel@parochiegabriel.nl

Mogelijk ook interessant voor u:
di 22

Beek

22 oktober - 09:00
di 22

Wehl – Oldershove

22 oktober - 16:00
wo 23

Nieuw-Dijk

23 oktober - 09:00
wo 23

‘s-Heerenberg

23 oktober - 19:00
do 24

24 oktober - 09:00

Wereldmissiemaand 2019

“De verdeeldheid in Afrika op het gebied van etnische identiteiten, talen en stammen kan worden overwonnen door eenheid in de verscheidenheid te bevorderen.