Heilig uur

Veel katholieken zijn niet (meer) bekend met eucharistische aanbidding. Bij eucharistische aanbidding wordt het heilig Brood (de hostie) uitgesteld in een monstrans zodat het zichtbaar is. Mensen worden uitgenodigd hierbij biddend aanwezig te zijn. Katholieken doen dit, omdat we geloven dat Jezus aanwezig is in het heilig Brood, in de Eucharistie. Het is een bevoorrechte manier van bidden. Net zoals je soms alleen al graag in de buurt bent van iemand van wie je houdt en niet per se iets hoeft te zeggen, zo is dat ook met Jezus tijdens de eucharistische aanbidding.

U bent van harte uitgenodigd om binnen te lopen en in die stilte en rust inspiratie en kracht op te doen voor de tijd die komt. Met de Eucharistische zegen sluiten we dat uur af. Ook kunt u dat uur bij de priester die dat uur in de kerk aanwezig is het Sacrament van boete en verzoening ontvangen.

In onderstaand overzicht ziet u de mogelijkheden tot aanbidding in de parochie H. Gabriël en in de haar omliggende parochies

Logo parochie Gabriël

• Mariakerk te Didam
  • 1ste vrijdag van de maand*
  • 18:30 u – 19:30 u Eucharistische zegen

• OLV kerk te Doetinchem
  • 1ste zaterdag van de maand**
  • 10:00 u – 11:00 u Eucharistische zegen

• H.Calicxtusbasiliek te Groenlo
  • Elke vrijdag
  • 8:30 u tot – 9:00 u aansluitend Eucharistie

• H. Matteheus te Eibergen
  • Elke 1ste donderdag van de maand***
  • 8:30 u – 9:00 u aansluitend Eucharistie
  • Biecht mogelijk

*          Data Gabriël: 1 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei, 6 september, 4 oktober en 6 december

**         Data Maria Laetitia: 5 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli, 1 september, 5 oktober, 2 november en 7 december

***       Data Paulusparochie – Eibergen: 3 januari, 7 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus, 5 september, 3 oktober, 7 november en 5 december.

Mogelijk ook interessant voor u:

Beek Vervalt.

17 december - 09:00