Kledingbank

Kledingbank

Kledingbank

Kledingbank

De parochie bevindt zich in het werkgebied van de Stichting Kledingbank Montferland.

Deze kledingbank geeft herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Op deze manier wil de kledingbank een steentje bijdragen aan armoedebestrijding in Nederland.

Bruikbare kleding

Voor kleding is de kledingbank afhankelijk van wat mensen geven aan overtollige kleding. Alle kleding is welkom, gebruikt of nieuw, ook schoenen, bed- en keukenlinnen, mits het heel en schoon is.

Seizoensgebonden

De kledingbank is dankbaar voor de vele kleding die gebracht wordt. Wel doet zij het verzoek om bij het brengen alleen die kleding te brengen die nu gedragen kan worden en de kleding voor het volgend seizoen even te bewaren, omdat anders de opslag vol raakt. De kleding van dit seizoen wordt direct in de ‘winkel’ gehangen.

Openingstijden en adres

Voor openingstijden kijkt u op Kledingbank Montferland.

Het adres is: Lichtenhorststraat 13 in Didam (achterkant van Roosendaal interieurbouw, recht naast de Hubo). Tijdens de zomervakantie is de kledingbank een aantal weken gesloten.

Kledinguitgifte

Uitgifte is alleen op afspraak. Voor het aanvragen van kleding kan een hulpverlener een verzoek doen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de kledingbank.

Tip voor gevers

Kijk op Kledingbank Montferland aan welke kleding op dit moment het meest behoefte is.

Kledingbank steunt Opkikker

Stichting Opkikker zet zich in voor gezinnen  waarbinnen een kind langdurig ziek is. Met de opbrengst van ingezamelde oude mobieltjes financiert de stichting zorgeloze dagen voor hen. 

Op de balie van onze kledingbank staat een doos waar u uw oude mobieltjes in kunt deponeren. 

Voor speelgoed

Speelgoed neemt de kledingbank niet in. Er zijn speelgoedbanken in Wageningen, Doetinchem en Arnhem. U kunt ook terecht bij Nandri, Reisenakker 12 in Zevenaar (achter het ziekenhuis). Daar wordt het verkocht voor een goed doel in Sri Lanka.

Wilt u de kledingbank steunen?
Financieel kan dat op rekeningnummer NL23 RABO 0313 3060 52.

Voor sponsoring of andere acties kijkt u op de site van de kledingbank.

Mogelijk ook interessant voor u:
di 21

Beek

21 september - 09:00
wo 22

‘s-Heerenberg

22 september - 19:00
do 23

Didam

23 september - 09:00
do 23

Zeddam

23 september - 19:00
vr 24

Wehl

24 september - 09:30

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »

Werken aan je hersenen

Elke dag maak ik een paar ommetjes. Een paar keer een rondje wandelen. Meestal zo’n twintig minuten, soms wat langer. Dat ik dit doe heb

Lees verder »
Parochie H. Gabriël