Echo van de Middeleeuwen

Echo van de Middeleeuwen

Echo van de Middeleeuwen

Echo van de Middeleeuwen

 … in de Sint Pancratiuskerk

Stadsmuseum Bergh, Heemkundekring Bergh en de St. Pancratiuskerk hebben samen een tentoonstelling samengesteld over de 19de eeuwse beeldend kunstenaar Friedrich Wilhelm Mengelberg, zijn leven, werk en zijn tijd.

Pancratiuskerk s-Heerenberg

Op 14 mei 2020 is het precies 100 jaar geleden dat er een prachtige en unieke kunstcollectie naar ’s-Heerenberg kwam. Het was de collectie middeleeuwse kunst die J.H. van Heek aangekocht had uit de nalatenschap van deze kunstenaar F.W. Mengelberg uit Utrecht die in 1919 was overleden.

De tentoonstelling ‘Echo van de Middeleeuwen in de St. Pancratiuskerk” is te zien in de St. Pancratiuskerk en het Stadsmuseum Bergh van vrijdag 15 mei 2020 t/m zondag 28 maart 2021.

Op gezette tijden zullen vanuit Stadsmuseum Bergh spéciale rondleidingen worden gegeven in de St. Pancratiuskerk en Stadsmuseum Bergh. Zie daarvoor onze website www.stadsmuseumbergh.nl Toegangsprijs voor de expositie bedraagt €7,50. U betaalt € 4,- voor het museum en € 3,50 extra voor de rondleiding langs de expositie in museum en kerk. Lees ook de folder.

Het Stadsmuseum Bergh en de Geloofskern Emmaus-Pancratius zijn op zoek naar gidsen die de bezoeker van de Echo van de Middeleeuwen in de St. Pancratiuskerk willen rondleiden in het Stadsmuseum Bergh en de Sint Pancratius-kerk. U wordt hiervoor opgeleid door de samenstellers van de expositie. U kunt zich opgeven door een mailbericht te sturen aan:  vrijwilliger@stadsmuseumbergh.nl

Lees ook bijgevoegde oproep.

Mogelijk ook interessant voor u:
Hofstraat 2
7041 AD 's-Heerenberg
za 30
wo 03
za 06
wo 10

Eucharistieviering

10 juni - 19:00
za 13

Eucharistieviering

13 juni - 19:00
wo 17

Eucharistieviering

17 juni - 19:00
Bekijk alle Vieringen op dit Locatie

kerkberichten week 23

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze worden …

Lees verder »
Parochie H. Gabriël