Echo van de Middeleeuwen

… in de Sint Pancratiuskerk

Stadsmuseum Bergh, Heemkundekring Bergh en de St. Pancratiuskerk hebben samen een tentoonstelling samengesteld over de 19de eeuwse beeldend kunstenaar Friedrich Wilhelm Mengelberg, zijn leven, werk en zijn tijd.

Pancratiuskerk s-Heerenberg

Op 14 mei 2020 is het precies 100 jaar geleden dat er een prachtige en unieke kunstcollectie naar ’s-Heerenberg kwam. Het was de collectie middeleeuwse kunst die J.H. van Heek aangekocht had uit de nalatenschap van deze kunstenaar F.W. Mengelberg uit Utrecht die in 1919 was overleden.

De tentoonstelling ‘Echo van de Middeleeuwen in de St. Pancratiuskerk” is te zien in de St. Pancratiuskerk en het Stadsmuseum Bergh van 23 september 2020 tot 1 april 2022(**).

Op gezette tijden zullen vanuit Stadsmuseum Bergh spéciale rondleidingen worden gegeven in de St. Pancratiuskerk en Stadsmuseum Bergh.

(**) Lees voor meer informatie en de actuele situatie rondom de Coronamaatregelen op de website www.stadsmuseumbergh.nl

Toegangsprijs voor de expositie bedraagt €7,50. U betaalt € 4,- voor het museum en € 3,50 extra voor de rondleiding langs de expositie in museum en kerk. Lees ook de folder.

Het Stadsmuseum Bergh en de Geloofskern Emmaus-Pancratius zijn op zoek naar gidsen die de bezoeker van de Echo van de Middeleeuwen in de St. Pancratiuskerk willen rondleiden in het Stadsmuseum Bergh en de Sint Pancratius-kerk. U wordt hiervoor opgeleid door de samenstellers van de expositie. U kunt zich opgeven door een mailbericht te sturen aan:  vrijwilliger@stadsmuseumbergh.nl

Lees ook bijgevoegde oproep.

Mogelijk ook interessant voor u:
Hofstraat 2
7041 AD 's-Heerenberg
za 08

8 augustus - 19:00
wo 12

Eucharistieviering Vervalt.

12 augustus - 19:00
wo 19

Eucharistieviering Vervalt.

19 augustus - 19:00
za 22