Bedevaarten

Maria laat zich vinden

Zomaar in dat kapelletje in onze kerken, of bij of in de kapelletjes langs de kant van de weg. Even al je gevoelens, je zorgen of vragen, je teleurstellingen, maar ook je dankbaarheid met haar delen.

Het geeft je vaak de kracht en de gedachten dat je er niet alleen voor staat. Met Maria is het misschien wel makkelijker om te bidden en te danken.

De weg die zij ging in haar leven wijst ons de weg naar de hemelse Vader. Het was juist die Vader die haar vertrouwen gaf te doen wat ze doen moest en door alles heen het geloof in de toekomst te bewaren. Zo staan veel mensen elke dag voor haar en vinden houvast in hun leven. Overal in de wereld vinden mensen die plekken. Ze gaan soms op reis om met velen op bijzondere plaatsen te zijn.

Ook in onze parochie Gabriël gaan pelgrims jaarlijks naar die plaatsen. Ze trekken naar Banneux, Kevelaer of Lourdes. Ook iets voor u om deze pelgrimage een keer te ondernemen? U leest er hier alles over!

Lourdesreizen 2020

Dit jaar gaat de jaarlijkse bedevaart niet door in verband met het risico rond besmetting met het Covid19-virus.

Bent u niet goed ter been of heeft u moeite met het lopen van iets langere afstanden. Dan kunt u ook mee naar Lourdes er staat dan een rolstoel voor u klaar, maar u moet zelf voor een duwer zorgen”.

Data voor Banneux 2019

Onze voorjaarsbedevaart is van 24 t/m 29 mei. (vervalt ivm Carona)
De najaarsbedevaart is van 30 augustus t/m 3 september.
De tweedaagse bedevaart is 5 en 6 oktober.

Data voor bedevaart Kevelear 2019

Vervalt ivm Corona

De jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer per bus is op 7 augustus 2019. Kosten plus minus € 17,–

De fietsers en wandelaars vertrekken een dag eerder op 6 augustus 2019. Zij verblijven één nacht in Kevelaer. Hieraan zijn hotelkosten verbonden .

Tijden worden nog via de Gabriël en website gecommuniceerd.

Het bisdom houdt een centrale lijst bij met bedevaarten. U kunt ook bij een van deze bedevaarten aansluiten.

Mogelijk ook interessant voor u:
vr 07

Wehl

7 augustus - 09:30
vr 07

7 augustus - 18:30
za 08

8 augustus - 17:30
za 08

’s-Heerenberg

8 augustus - 19:00
zo 09