Kevelaer

Dit jaar op woensdag 10 augustus a.s. wordt er vanuit onze Parochie H. Gabriël wederom de jaarlijkse  bedevaart naar Kevelaer gehouden. Na 2 jaar niet meer op bedevaart te zijn geweest door de corona maatregelen nu hopelijk voor velen weer de mogelijkheid om samen op pelgrimage te gaan.

Het is de bedoeling dat Harmonie de Club uit Didam  ook weer meegaat en voor de muzikale ondersteuning zorgt.

De zang tijdens de plechtige Hoogmis , dit jaar om 11.30 uur en het Marialof  om 17.00 uur in de Basiliek, zal worden verzorgd door het Gabrielkoor.

Leden van het pastoraal team zullen deze dag in de vieringen voorgaan.

’s Middags om 14.30 uur wordt in het park de grote kruisweg gelopen en voor diegenen die minder goed ter been zijn is er een kleine kruisweg in de Pax Christikapel.

Tussendoor is er tijd om persoonlijk de heiligdommen te bezoeken en te zorgen voor de inwendige mens.

Voor informatie en opgave kunt U zich voor 1 augustus  a.s. aanmelden bij het secretariaat in uw eigen geloofskern of bij de broedermeesters. 

De kosten bedragen  € 17,– voor volwassenen en € 5,– voor kinderen.

Bij opgave wordt u het dagprogramma overhandigd en medegedeeld waar u kunt opstappen.

De bussen verzamelen zich vervolgens op de parkeerplaats bij Boszicht in Nieuw Dijk vanwaar we gezamenlijk op weg gaan naar Kevelaer.

Er is ook de mogelijkheid om per fiets op bedevaart naar Kevelaer te gaan.

Ook dit jaar willen we weer met een groep pelgrims op dinsdag 9 augustus a.s. per fiets vertrekken naar Kevelaer. De avond brengt U door in Kevelaer en de volgende morgen sluit U zich dan aan bij alle pelgrims die per bus arriveren.

‘s Middags na het lof wordt weer huiswaarts gefietst.

Opgave en informatie voor deze bedevaart per fiets bij Mimi Hendriksen, tel. 06-13317696.

Graag zo spoedig mogelijk opgeven zodat we hotelkamers kunnen vastleggen.

Tevens is er gelegenheid om zelfs per voet naar Kevelaer te gaan. U kunt zich bij  diaken Theo Reuling aansluiten die deze tocht onderneemt. De afstand is circa 40 km, vertrek dinsdag 9 augustus vanaf  ’s-Heerenberg. Contact: 0316-225687

Mindervaliden

Tevens wordt eens per twee jaar (even jaren) in de maand mei een extra bedevaart gehouden voor mensen die minder goed ter been zijn. Er worden dan speciale rolstoelbussen ingezet.

Vragen of opgeven

U kunt zich voor de bedevaart opgeven via de secretariaten van uw eigen geloofskern. Vroegtijdig wordt dit aangekondigd in De Gabriël en tijdens de mededelingen aan het eind van een viering.

Voor informatie kunt u terecht bij het dagelijks bestuur of pastoraal team. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van parochie H. Gabriël  0316 – 22 10 21

Over Kevelaer

Waarom gaan we er elk jaar naar toe?

Foto's

Bekijk een fotoimpressie
Mogelijk ook interessant voor u:
di 09

Beek

9 augustus - 09:00
wo 10

‘s-Heerenberg

10 augustus - 19:00
do 11

Didam

11 augustus - 09:00
do 11

Zeddam

11 augustus - 18:30
vr 12

Wehl

12 augustus - 09:00

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »

Ontmoetingsdagen

Op maandag 5 en dinsdag 6 september worden voor de geloofskernen van Didam, Loil en Nieuw-Dijk weer de ontmoetingsdagen gehouden. Deze dagen zijn bestemd voor

Lees verder »
Parochie H. Gabriël