Achtergrond informatie Lourdes

Achtergrond informatie Lourdes

Achtergrond informatie Lourdes

Achtergrond informatie Lourdes

Lourdes is een stad in het departement Hautes-Pyrénées in Frankrijk. Het is de grootste katholieke bedevaartplaats in Frankrijk. Het is gesitueerd in het zuiden van het land in de uitlopers van de bergen van de Pyreneeën.

Lourdes, een plaats in het zuiden van Frankrijk, waar op 11 februari 1858 voor de eerste keer Maria verscheen aan het eenvoudige boerenmeisje Bernadette. Maria verscheen meerdere malen aan haar. Niet aan de machthebbers, niet aan de groten der aarde, maar aan haar, het arme boerenmeisje.

In het voetspoor van Bernadette verandert Lourdes ook ons leven. Er wordt een heiligdom gebouwd dat sindsdien vele mensen trekt. Zieken, gezonden, zoekers en niet zoekers, jong en oud. Op deze plaats vinden mensen de kracht om weer op weg te gaan. Elke kaars voor de Grot zegt iets over betekenisvol ontmoeten en van elke kaars weet Maria waarom deze brandt. Pelgrims zeggen bij thuiskomst vaak: ”Het is niet uit te leggen; Lourdes moet je zelf meemaken”.

Ook wij gaan elk jaar met onze parochie naar Lourdes. Het is een geheel verzorgde reis waarbij iedereen mee kan. Zowel pelgrims die mobiel zijn maar ook pelgrims die geen afstanden kunnen lopen en gebruik willen maken van een rolstoel of rollator.

Mogelijk ook interessant voor u:
za 24

’s-Heerenberg

24 juli - 19:00
zo 25

Didam

25 juli - 09:30
zo 25

Beek

25 juli - 11:00
di 27

Beek

27 juli - 09:00
wo 28

‘s-Heerenberg

28 juli - 19:00

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »

Bedevaart Kevelaer

De jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer van onze parochie H. Gabriël stond gepland op woensdag 18 augustus 2021. Na uitgebreide…

Lees verder »

Vrijheid

Zaterdag 26 juni wordt al aangemerkt als de ‘dag van de vrijheid’. De meeste beperkingen, die als gevolg…,

Lees verder »
Parochie H. Gabriël