Bezinning

We staan op de drempel van een nieuw werkjaar. Zo langzamerhand zullen de meeste mensen de draad van het gewone leven weer oppakken. Ook de activiteiten in onze parochie starten weer. Hoe gaat u dat doen, Hebt u plannen of dingen die u per sé dit komende jaar wilt doen?

Of, we zullen wel zien, ik maak me niet druk. Maar stil in een hoekje blijven zitten, nee, ik moet er niet aan denken. Zo gaan we dus op weg, ieder op zijn of haar manier. Hoe je er ook over denkt, we worden uitgenodigd, al besef je dat lang niet altijd.

Veel mensen hebben tegenwoordig het gevoel er alleen voor te staan en zien op tegen de weg en de tijd die voor hen ligt. Je hebt maar te gaan.Toch worden we gevraagd om op weg te gaan, in beweging te komen. Besef je dan dat je er echt niet alleen voor staat? Steeds weer klinkt er die oproep: Kom in beweging, zet een stap…..

Elke dag opnieuw klinkt aan het begin van de processie een Lourdes een indrukwekkende oproep: ‘Laten we op weg gaan met de Heer Jezus, want Hij gaat met ons mee”. Die oproep zet ons aan om in beweging te komen en te beseffen, hoe dan ook, dat we een metgezel hebben op onze weg.

Voor ons gelovigen mag dat een vertrouwd gevoel geven. Voor mij persoonlijk liggen die oproep en gevoel in het verlengde van de laatste woorden van Jezus aan de leerlingen bij zijn Hemelvaart (“Ik ben met u alle dagen…”Matteüs 28).

Zo dit nieuwe werkjaar beginnen, zo aan het begin van de dag aan je taak beginnen, kan alles in een hoopvolle toekomst zetten. Met geloof en vertrouwen de draad oppakken en gaan waar de weg naar toeleidt, wens ik iedereen van harte toe.

Pastor Ben Aarsen

Mogelijk ook interessant voor u:
wo 21

‘s-Heerenberg

21 augustus - 19:00
do 22

Didam

22 augustus - 09:00
za 24

Wehl

24 augustus - 09:00
za 24

’s-Heerenberg

24 augustus - 19:00
zo 25

Didam

25 augustus - 09:30

Een nieuw begin

We staan op de drempel van een nieuw werkjaar. Zo langzamerhand zullen de meeste mensen de draad van het gewone leven weer oppakken. Ook de

Lees verder »

Bakkie troost

15 juli is er een ontmoeting voor nabestaanden. U bent van harte welkom voor een kort gedenkmoment met daarop volgend een ongedwongen samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee.

Lees verder »
Parochie H. Gabriël