Opdracht van de Heer in de tempel (Maria Lichtmis)
Zondag 2 februari 2020

Beste mensen,
Jezus wordt in het evangelie van deze aankomende zondag aan God opgedragen en ontmoeten twee mensen, een man en een vrouw, Simeon en Hanna, die een leven leiden van gebed en toewijding aan God. Ook ontmoeten we Maria die met heel haar hart en alles wat zij heeft aan haar Zoon en Zijn verlossingswerk is toegewijd.

En toch waren zij allen eenvoudig, en dienstbaar. Mensen zonder pretentie en opsmuk. Zij lieten zich nergens op voorstaan.

In de viering van Maria Lichtmis
Zullen we Jezus bezingen als een licht van de wereld, een licht tot verlichting van de volkeren, het licht dat voor iedereen, en dus ook voor ons persoonlijk, straalt! Wellicht zullen we in de viering de mogelijkheid krijgen om een gezegende kaars voor het altaar te plaatsen. Een teken, zo eenvoudig als maar kan, maar een teken van ons eenvoudige leven ‘aan te bieden’ aan God.

God werkt door in en door eenvoudige mensen, mensen die eenvoudig zijn van hart. Laten wij proberen zulke mensen te zijn in groot vertrouwen op Gods zorg voor ons.

Welkom in de vieringen in de parochie van de H. Gabriel aankomend weekend!

Pastoor Jurgen Jansen

Mogelijk ook interessant voor u:
wo 19

‘s-Heerenberg