Als groente uit de moestuin

Beste mede-parochianen,

Ieder jaargetijde kent zo z’n charme. Persoonlijk vind ik de zomerperiode wel de mooiste en de meest aantrekkelijke. Het ongedwongen buitenleven de heerlijke temperaturen doen een mens goed. En wat dacht je van het oogsten van een diversiteit aan groenten die in de moestuin zijn gegroeid. Althans als je natuurlijk een moestuin hebt. Mede ingegeven door de corona tijd heb ik sinds 2 jaar een stukje van mijn gazon verruild voor een moestuin. Nooit geweten dat dit zo leuk was, ik kreeg letterlijk en figuurlijk groene vingers.

Als je zo in moederaarde aan het werk bent geeft dat ook stof tot nadenken en overdenken en ervaren;

Hoe geweldig is het dat een zaadje zich kan ontkiemen tot iets wat kan dienen als voedsel voor de mens dit ontkiemen en groeien vergt overigens wel het juiste onderhoud. Ook kan de opbrengst van je tuin zo groot zijn dat er een overvloed ontstaat. Dan rest er nog één ding deel je opbrengst in de buurt en dat delen geeft weer verbondenheid.

In dat overdenken kom ik als een vanzelfsprekendheid bij Christus uit. Als een zaadje ontstaan in je leven en door onderhoud uitgegroeid tot een “maatje” die niet weg te denken is. Het mooie is dat, net zoals de overvloed in de moestuin,  je Christus  kunt delen met een ieder. Zijn leven van liefde mag gehoord en gekend worden door een ieder. Net zoals in de groenten in je moestuin vergt ook ons Christelijke leven onderhoud en is het belangrijk dat je mensen in je omgeving hebt die je telkens weten te inspireren.

De Gabriël parochie staat voor een levendige parochie. Levendig zijn komt het beste tot zijn recht wanneer we voortdurend zaaien, goed onderhouden om te ontkiemen en ruimte geven om te groeien en de opbrengst met elkaar te delen.

Ik wens ons allen een mooie zomer en vakantie periode toe.

Leon Feijen

Diaken

Mogelijk ook interessant voor u:
do 07

Zeddam

7 juli - 18:30

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »
Parochie H. Gabriël