Hoe mooi waren de beelden van de Olympische Spelen en de Paralympics. Atleten en sporters die elkaar nabij waren na de wedstrijd. Soms troffen ze mij. Hoe de teleurstelling gedeeld werd en de overwinning samen gedeeld werd. Juist als je zulke intense gebeurtenissen beleefd, heb je elkaar nodig om je leven te delen.

Met elkaar beleef het verdriet en deel je in elkaars vreugde. Gedeelde smart is halve smart en gedeelde vreugd, is dubbele vreugd. Je bent er voor elkaar en dat is volgens mij nog belangrijker dan de wedstrijd op zich. Je zou wensen dat we vaker zien of doen.

Gelukkig kloppen af en toe mensen bij aan om hun verhaal te doen of hun zorgen te delen. Ik mocht met een familie de ziekte en het afscheid van moeder meemaken. Intense gesprekken en intense momenten van ontmoeting en gebed. Ieder kon en mocht zichzelf zijn, Hoe verschillend ze ook waren, ze waren er niet alleen voor moeder maar zeker ook voor elkaar. En een simpele knuffel of omhelzing deed de rest.

Hoe mooi was het toen de buurvrouw kwam melden dat ze overgrootmoeder was geworden. “Ja, alles was goed met moeder en kind, maar daar heb ik elke dag voor gebeden” zei ze.

En eerlijk is eerlijk, ik steek vaak een kaarsje op om kracht bij mijn medeleven en gebed te zetten. Zonder de gesprek(jes)ken, die ontmoetingen kan ik niet.

Dicht bij mensen zijn en in jouw doen en laten tonen dat je er bent. Dat is verder leven dan je neus lang is en echt mens voor een mens zijn. “Wat moet ik doen?” vroeg een jongeman aan Jezus om het eeuwig leven te bereiken. Jezus antwoord kwam op het bovenstaande neer. Mens voor een mens te zijn met heel je hart en werkelijke aandacht voor elkaar hebben. Nee niet hoogdravend of met dure woorden, maar doen.

Juist in die familie en in de buurvrouw trof ik mijn naasten, We waren deelgenoot aan elkaars leven. Het maakte op mij indruk en ik zal het niet vergeten. Ik wens u zulke ontmoetingen toe en hoop dat u er kunt zijn voor elkaar, dat is voor mij geloven in de praktijk van de gewone dag,

 

Pastor Ben Aarsen

 

 

 

Mogelijk ook interessant voor u:
di 19

Beek

19 oktober - 09:00
wo 20

‘s-Heerenberg

20 oktober - 19:00
do 21

Didam

21 oktober - 09:00
do 21

Zeddam

21 oktober - 19:00
vr 22

Wehl

22 oktober - 09:30

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »
Parochie H. Gabriël