Bezinning

Op zondag 29 september vieren we onze naamdag. Op de Gabriëldag. We beginnen met een feestelijke eucharistieviering om 10.00 uur in de Mariakerk te Didam. Daarna een informele ontmoeting met elkaar. Het is een dag van bemoediging en bevestiging.  Daarmee doen we recht aan ons gemeenschappelijke naam; parochiaan van de parochie van de H. Gabriel.

Er wordt over de aartsengel Gabriel als volgt geschreven: de aartsengel Gabriel is de boodschapper van God, de beschermer van de communicatie. Daarnaast helpt hij bij vinden van de juiste motivatie en het overwinnen van uitstelgedrag. Zo helpt de engel om de mensen op het juiste pad te houden en zijn ultieme bestemming te bereiken. De heilige Gabriel helpt ons om de Goede Boodschap als eerste te mogen ontvangen en de spirit om het door te geven.

Eigenlijk is de rol van de aartsengel Gabriel een prachtig geschenk. Onze parochie heeft een naam die ons  inspireert en influistert om  ons geloof in God te verstaan.

Om God te verstaan is een uitdaging. Niet vanzelfsprekend. En daarbij komt ook nog dat gelovig leven, dat parochieel leven onder druk, de toekomst is ongewis.

En toch! Op de Gabriëldag is er een mogelijkheid dat we elkaar mogen bemoedigen en bevestigen en dat we ons gemeenschappelijk geloof en mogelijk ook twijfel en zorgen durven toevertrouwen aan God.

Moge de heilige aartsengel Gabriel ons influisteren om God te verstaan en dat we daardoor elkaar mogen bemoedigen en verstaan.

Pastoor Jurgen Jansen

Mogelijk ook interessant voor u:
di 22

Beek

22 oktober - 09:00
di 22

Wehl – Oldershove

22 oktober - 16:00
wo 23

Nieuw-Dijk

23 oktober - 09:00
wo 23

‘s-Heerenberg

23 oktober - 19:00
do 24

24 oktober - 09:00

Wereldmissiemaand 2019

“De verdeeldheid in Afrika op het gebied van etnische identiteiten, talen en stammen kan worden overwonnen door eenheid in de verscheidenheid te bevorderen.