Gabriëlmomenten

Binnen onze parochie kennen we een aantal ‘Gabriëlmomenten’. Met een goed gevulde kerk, een koor bestaand uit zangers van koren vanuit de gehele parochie (het Gabriëlkoor), lectoren, misdienaars en acolieten vanuit de gehele parochie, aanwezigheid van het voltallige pastoraal team én parochianen vanuit alle geloofskernen. En dat geeft dat bijzondere gevoel van saamhorigheid. Niet alleen tijdens de viering, maar ook daarna bij het gezellig samen zijn.

Samen vieren, samen parochie zijn. U bent daarbij van harte welkom, ongeacht waar u vandaan komt. Want we hebben allemaal één ding gemeen; ons geloof. Geloof in de toekomst.

Gelooft u met ons mee? Dan zien we u graag op één van deze Gabriëlmomenten!

Op de laatste zondag in september vieren we De Gabriëldag. Deze is ontstaan in 2012 en heeft als doel de parochianen uit de elf geloofskernen met elkaar in contact te brengen. De dag beoogt vooral een gezellig samenzijn aan jong en oud te bieden, waarbij op een ontspannen wijze met elkaar wordt gevierd dat we één parochie vormen.

Inmiddels is het een traditie dat de dag wordt begonnen met een fietstocht langs de elf geloofskernen onder leiding van de pastoor.

In elke geloofskern sluiten parochianen op de fiets aan, waarna in Didam allereerst een gezamenlijke Eucharistieviering is. Daarna is er voor iedereen koffie met broodjes en andere versnaperingen.

Het allerbelangrijkste is de ontmoeting en het elkaar beter leren kennen.

Foto’s van deze dag vindt u in het fotoalbum overzicht

Sinds 2017 wordt op de zondag rond Driekoningen onder grote belangstelling de gezamenlijke Driekoningenviering gevierd in de St. Martinuskerk in Wehl.

Alle parochianen uit alle geloofskernen zijn uitgenodigd uit om met elkaar deze viering bij te wonen en elkaar te ontmoeten. Samen willen we vieren en het nieuwe jaar inluiden.

De Eucharistieviering wordt doorgaans voorgegaan door het gehele pastorale team en er is een kinderwoorddienst die ook in het teken van Driekoningen staat. Het Gabriëlkoor zorgt voor het muzikale deel.

Andere verenigingen en instanties binnen het gebied van de parochie worden ook uitgenodigd: denk aan schutterijen, gildes, de protestante gemeente, en nog vele anderen uit het maatschappelijk veld.

Na de viering is iedereen uitgenodigd in zaal Reuring (aan het Kerkplein in Wehl) om in een passende sfeer elkaar te ontmoeten en onder het genot van een kop koffie en een drankje elkaar nieuwjaar te wensen.

Foto’s van deze dag vindt u in het fotoalbum overzicht

Met Hemelvaart vieren we in de openlucht op de binnenplaats van kasteel Huis Bergh. Bij slecht weer vieren we in de kerk van ‘s-Heerenberg.

Foto’s van deze dag vindt u in het fotoalbum overzicht

Mogelijk ook interessant voor u:

Beek Vervalt.

17 december - 09:00