Boete en Verzoening

Dit sacrament wordt traditioneel geassocieerd met de biechtstoel en vaak nog steeds ‘de biecht’ genoemd. De biechtstoel wordt in de meeste Nederlandse katholieke kerken niet meer gebruikt. Meestal vindt het sacrament plaats na gesprekken met de pastoor bijvoorbeeld op de pastorie.

Sorry zeggen we allemaal in ons dagelijks leven, maar soms is het ook fijn om dit te zeggen tegen God en onszelf . Want we hebben allemaal onze fouten en tekortkomingen.

Je kan zo vaak als nodig is het sacrament boete en verzoening ontvangen. De kerk vraagt om minimaal één keer per jaar je zonden te belijden. Dit kan in een gesprek met de pastoor of in een boeteviering.

Boete en verzoening

Mogelijk ook interessant voor u:
vr 18

Wehl

18 juni - 09:30
za 19

Wehl

19 juni - 19:00
zo 20

Zeddam

20 juni - 09:30
zo 20