Praktische informatie Eerste Heilige Communie

Praktische informatie Eerste Heilige Communie

Praktische informatie Eerste Heilige Communie

Praktische informatie Eerste Heilige Communie

Update: mei 2021

Informatie en aanmelden Eerste Communie 2022

We nodigen belangstellende ouders uit om een van de informatieavonden over de Eerste Communie te bezoeken, ook als hun kinderen niet in onze parochie op school gaan. We hebben voor de informatieavonden twee kerken gekozen om in verband met de coronamaatregelen voldoende afstand te kunnen houden. De data zijn als volgt:

  • Dinsdag 25 mei om 19.30 uur in de Pancratiuskerk in ’s-Heerenberg
  • Woensdag 26 mei om 19.30 uur in de Mariakerk in Didam.

 Kies een kerk of avond die u het beste past. Wij vragen u wel om u aan te melden via e-mailadres eerstecommunie@parochiegabriel.nl. Traditioneel geldt dat kinderen in de ‘groep 4-leeftijd’ de Eerste Heilige Communie doen. Dat betekent dat deze uitnodiging geldt voor ouders van kinderen die nu in groep 3 of 4 zitten.

Aanmelden voor informatieavonden

Zoals hiervoor al is aangegeven vragen wij u om u aan te melden voor de informatieavonden (voor de Eerste Communie via het e-mailadres eerstecommunie@parochiegabriel.nl). Na de informatieavond krijgen de ouders het formulier om hun kinderen op te geven voor de Eerste Communie.

Einde update mei 2021

Voor welke leeftijd? Gedoopt of nog niet?

Onze parochie biedt kinderen in de leeftijd van groep 4 van de basisschool de gelegenheid om de Eerste Heilige Communie te doen. Natuurlijk moeten de kinderen gedoopt zijn. Als dat niet zo is, is er gelegenheid om – voorafgaand aan de Communie – het sacrament van het Doopsel alsnog te ontvangen.

Hoe kan ik mijn kind(eren) opgeven?

Informatieavond

In april/mei wordt u – zo mogelijk via de scholen en ook via de website, het parochieblad de Gabriel en de lokale bladen – uitgenodigd voor een informatieavond. Deze zal voor de zomervakantie plaatsvinden. U kunt zich hiervoor aanmelden d.m.v. een mail aan administratie@parochiegabriel.nl. Graag ontvangen we de naam van uw kind(eren), zijn/haar/hun geboortedatum, op welke school het/ze zit(ten), uw adres, telefoonnummer en e-mailadres. U krijgt na de zomervakantie een herinnering over plaats en tijd van de avond.

Opgave

Na de informatieavond krijgt u via de mail een aanmeldformulier thuisgestuurd, waarmee u uw kind(eren) kunt opgeven voor deelname aan het Eerste Communie traject.   

Niet in ‘onze dorpen’ op school?

Ouders van kinderen die niet in ‘onze dorpen’ op school gaan ontvangen geen uitnodigingsbrief via school. Zij kunnen zich rechtstreeks melden via het volgende e-mailadres: administratie@parochiegabriel.nl.

Voorbereiding

Aan het feest van de Eerste Communie gaat een uitgebreide voorbereiding in de parochie vooraf, van september tot en met mei. Deze bestaat uit parochie-bijeenkomsten voor de ouders en voor ouders en kinderen gezamenlijk en uit bijeenkomsten voor de kinderen.

De verschillende bijeenkomsten worden begeleid door de werkgroep bestaande uit ouders en/of leden van het pastorale team. De werkgroep wordt begeleid door de pastor catechese. We maken daarbij gebruik van het project ‘Blijf dit doen’.

Wanneer is de Eerste Communieviering?

Nadat de aanmeldingen binnen zijn, wordt er eind september/begin oktober een planning gemaakt en wordt er besloten wanneer en waar in de parochie de Eerste Communievieringen plaatsvinden. 

Wat kost deelname aan de Eerste Heilige Communie?

U kunt de kosten terug vinden in het overzicht kerkdienst tarieven.

Mogelijk ook interessant voor u:
di 21

Beek

21 september - 09:00
wo 22

‘s-Heerenberg

22 september - 19:00
do 23

Didam

23 september - 09:00
do 23

Zeddam

23 september - 19:00
vr 24

Wehl

24 september - 09:30

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »

Werken aan je hersenen

Elke dag maak ik een paar ommetjes. Een paar keer een rondje wandelen. Meestal zo’n twintig minuten, soms wat langer. Dat ik dit doe heb

Lees verder »
Parochie H. Gabriël