Praktische informatie Eerste Heilige Communie

Voor welke leeftijd? Gedoopt of nog niet?

Onze parochie biedt kinderen in de leeftijd van groep 4 van de basisschool de gelegenheid om de Eerste Heilige Communie te doen. Natuurlijk moeten de kinderen gedoopt zijn. Als dat niet zo is, is er gelegenheid om – voorafgaand aan de Communie – het sacrament van het Doopsel alsnog te ontvangen.

Hoe kan ik mijn kind(eren) opgeven?

Informatieavond

In april/mei wordt u – zo mogelijk via de scholen en ook via de website, het parochieblad de Gabriel en de lokale bladen – uitgenodigd voor een informatieavond. Deze zal voor de zomervakantie plaatsvinden. U kunt zich hiervoor aanmelden d.m.v. een mail aan administratie@parochiegabriel.nl. Graag ontvangen we de naam van uw kind(eren), zijn/haar/hun geboortedatum, op welke school het/ze zit(ten), uw adres, telefoonnummer en e-mailadres. U krijgt na de zomervakantie een herinnering over plaats en tijd van de avond.

Opgave

Na de informatieavond krijgt u via de mail een aanmeldformulier thuisgestuurd, waarmee u uw kind(eren) kunt opgeven voor deelname aan het Eerste Communie traject.

Niet in ‘onze dorpen’ op school?

Ouders van kinderen die niet in ‘onze dorpen’ op school gaan ontvangen geen uitnodigingsbrief via school. Zij kunnen zich rechtstreeks melden via het volgende e-mailadres: administratie@parochiegabriel.nl.

Voorbereiding

Aan het feest van de Eerste Communie gaat een uitgebreide voorbereiding in de parochie vooraf, van september tot en met mei. Deze bestaat uit parochie-bijeenkomsten voor de ouders en voor ouders en kinderen gezamenlijk en uit bijeenkomsten voor de kinderen.

De verschillende bijeenkomsten worden begeleid door de werkgroep bestaande uit ouders en/of leden van het pastorale team. De werkgroep wordt begeleid door de pastor catechese. We maken daarbij gebruik van het project ‘Blijf dit doen’.

Wanneer is de Eerste Communieviering?

Nadat de aanmeldingen binnen zijn, wordt er eind september/begin oktober een planning gemaakt en wordt er besloten wanneer en waar in de parochie de Eerste Communievieringen plaatsvinden.

Wat kost deelname aan de Eerste Heilige Communie?

U kunt de kosten terug vinden in het overzicht kerkdienst tarieven.

Mogelijk ook interessant voor u:
wo 28

‘s-Heerenberg

28 oktober - 19:00
do 29

29 oktober - 09:00
do 29

Didam: Alleen via livestream.

29 oktober - 19:00
vr 30