Huwelijk

Trouwen voor de Kerk is een levenskeuze maken ten overstaan van God. Het is daarom véél meer dan die ene viering in de kerk en een feest houden. Het is een sacrament, een gave van God die je aan elkaar geeft.Het aanmelden voor het huwelijk is daarom niet alleen het afspreken van een datum en een kerk. Het is een levensweg die je samen met God wilt gaan. Daarom is de belangrijkste voorbereiding dat je God wilt leren kennen en zijn aanbod van absolute Liefde. Dáár kies je voor, en wel voor de rest van je leven.

Verder is bij het katholiek huwelijk van belang: je bent vrij in je keuze. Het hangt af of je het zelf écht wilt. Niet alleen dat je van je partner houdt, maar ook dat je het sacrament wilt en het geloof van de Kerk belijdt.

Huwelijk

Mogelijk ook interessant voor u:
di 22

Beek

22 oktober - 09:00
di 22

Wehl – Oldershove

22 oktober - 16:00
wo 23

Nieuw-Dijk

23 oktober - 09:00
wo 23

‘s-Heerenberg

23 oktober - 19:00
do 24

24 oktober - 09:00

Wereldmissiemaand 2019

“De verdeeldheid in Afrika op het gebied van etnische identiteiten, talen en stammen kan worden overwonnen door eenheid in de verscheidenheid te bevorderen.