Jij bent welkom in de kerk! Op sommige dagen doen we speciale activiteiten voor kinderen.

Kinderwoorddienst (KWD)

Kinderwoorddienst is vooral geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Alle kinderen zijn welkom, dus ook jongere kinderen. Tijdens de reguliere kerkdienst gaan de kinderen, tijdens de dienst van het woord naar een eigen ruimte en horen daar een bijbelverhaal. Daarnaast is er ruimte voor een spel, iets knutselen of andere steeds wisselende verwerking. De kinderen komen voor de communie weer terug in de kerk. Deze kinderwoorddienst word verzorgd door vrijwilligers in overleg met de voorganger.

Familieviering

Een Familieviering is een volwaardige Eucharistieviering; er wordt dus Communie uitgereikt. De Familieviering is bedoeld voor groot en klein, oud en jong, alleenstaanden en - met name jonge - gezinnen.

Kinderkoor Sam Sam verzorgt de (samen-) zang. De teksten zijn aangepast aan de kinderen. Er is één lezing, genomen uit het Evangelie. Zo mogelijk treden kinderen op als lector en eventueel in andere functies.

Kortom: het is een parochieviering in de sfeer van ‘kom erbij!’, iedereen mag zich er thuis voelen.

Kinderviering

Kindervieringen zijn gericht op kinderen in de leeftijd van 2 tot ongeveer 8 jaar.

De vieringen duren ongeveer 30 minuten en hebben als doel 'samen te vieren, te danken, te spelen en te zingen in Gods huis'. Er is ruimte voor interactie en het meehelpen van kinderen in de viering. We nodigen iedereen die zin heeft uit om met zijn kind samen te komen vieren en mee te doen.

In het rooster hieronder ziet u wanneer en waar er een viering voor kinderen is.

10:00 u

9.30 u.

Pinksteren met KWD

9:30 u.

Familieviering met aansluitend Gezinsdag.

Hele dag

Kinderbedevaart naar Kevelaer*