Kledingbank

De parochie bevindt zich in het werkgebied van de Stichting Kledingbank Montferland.

Deze kledingbank geeft herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Op deze manier wil de kledingbank een steentje bijdragen aan armoedebestrijding in Nederland.

o

Bruikbare kleding

Voor kleding is de kledingbank afhankelijk van wat mensen geven aan overtollige kleding. Alle kleding is welkom, gebruikt of nieuw, ook schoenen, bed- en keukenlinnen, mits het heel en schoon is.0

Seizoensgebonden

De kledingbank is dankbaar voor de vele kleding die gebracht wordt. Wel doet zij het verzoek om bij het brengen alleen die kleding te brengen die nu gedragen kan worden en de kleding voor het volgend seizoen even te bewaren, omdat anders de opslag vol raakt. De kleding van dit seizoen wordt direct in de 'winkel' gehangen.

Openingstijden en adres

Voor het brengen van kleding is de kledingbank elke woensdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 12:30 uur.

Het adres is: Lockhorststraat 10 in Didam. Tijdens de zomervakantie is de kledingbank een aantal weken gesloten.

Kledinguitgifte

Uitgifte is alleen op afspraak. Voor het aanvragen van kleding kan een hulpverlener een verzoek doen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de kledingbank.

Tip voor gevers

Kijk op Kledingbank Montferland aan welke kleding op dit moment het meest behoefte is.

Voor speelgoed

Speelgoed neemt de kledingbank niet in. Er zijn speelgoedbanken in Wageningen, Doetinchem en Arnhem. U kunt ook terecht bij Nandri, Reisenakker 12 in Zevenaar (achter het ziekenhuis). Daar wordt het verkocht voor een goed doel in Sri Lanka.

Wilt u de kledingbank steunen?

Financieel kan dat op rekeningnummer NL23 RABO 0313 3060 52.

Voor sponsoring of andere acties kijkt u op de site van de kledingbank.