Nieuws

Filteren op gemeenschap:


Nieuwsoverzicht

Nieuws

Vakantietijd... even op adem komen!

Het is weer vakantietijd. Tijd om uit te rusten, bij te tanken, even niets aan je hoofd. Even op adem komen.

 

Maar wat betekent dat eigenlijk, op adem komen? Pastor Ben Aarsen neemt ons aan de hand en komt tot een verrassende conclusie.

... Lees verder...
Geplaatst op 08-08-2017
Nieuws

Maria Tenhemelopneming

Maria_TenhemelopnemingWe vieren 15 augustus in de parochie H. Gabriël om 09.00 uur de eucharistie in de Mariakerk in Didam waarin pastoor Jurgen Jansen, pastor Ben Aarsen en diaken Cor Peters voor zullen gaan. Na deze feestelijke eucharistieviering is er de gelegenheid om koffie te drinken in de Gabriëlzaal.

 
Om 19.00 uur is er een eucharistieviering bij de Mariakapel Vethuizen in de geloofskern van Zeddam. Bij deze viering gaan pastoor Jurgen Jansen en diaken Cor Peters voor. Ook na deze viering is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Bij onverhoopt slecht weer vindt de viering plaats in de Oswalduskerk in Zeddam.

 
Wij nodigen alle parochianen van harte uit om deze Mariadag te gedenken en te vieren. U bent welkom!

 
Namens het pastoraal team,
Pastoor Jurgen Jansen

 

... Lees verder...
Geplaatst op 07-08-2017
Nieuws

Mariavieringen oktober 2017

Hier wordt een huis voor God gebouwd….

 
Een huis voor God bouwen. Aan de hand van het leven van Maria, van enkele lezingen uit de Schrift willen we nadenken, bidden en danken voor alles wat ons overkomt. Niet alleen ons persoonlijk, maar ook wat ons als gemeenschap van de Gabriël te doen staat. Met elkaar gaan we op weg om van 11 geloofsgemeenschappen te komen en te groeien naar 5 geloofskernen.

We mogen en moeten antwoord geven op de roep om herstructurering en vernieuwing. Dat betekent ook loslaten en loskomen. Het onbekende tegemoet.

 

30 september in Kilder. We horen het verhaal van Abraham die alles los moet laten om nieuwe toekomst te vinden en de belofte van God eigen te maken. Ook Maria moest na de Boodschap van de engel Gabriël het oude loslaten en het nieuwe leven tegemoet.

 

7 oktober in Nieuw-Dijk. Het verhaal van de boom die geen vrucht draagt helpt ons om te kijken wat wij te doen hebben. De grond omspitten en bemesten en zorgen voor goede omstandigheden. Maria deed

... Lees verder...
Geplaatst op 07-08-2017
Nieuws

Willibrordprocessie 2017

De vijftiende editie van de jaarlijkse Willibrordprocessie door de binnenstad van Utrecht vindt plaats op zondag 10 september 2017. De Willibrordprocessie “is een gebeuren waarbij we publiekelijk getuigenis afleggen van ons geloof. Het motto is ook dit jaar: ‘Geloof mag gezien worden’,” aldus pastoor Huitink van de organiserende Salvatorparochie.

 

Het pastoraal team van de Salvatorparochie nodigt alle gelovigen, jong en oud, uit om deel te nemen aan deze processie. Pastoor Huitink: “Met de schrijn van Willibrord in ons midden groeperen wij ons rond de Apostel van Nederland. Samen laten wij in vrijheid de vreugde van ons geloof zien. De processie getuigt van onze verbondenheid met Christus, met elkaar en met allen die in Zijn geest leiding geven aan de christelijke gemeenschap. Wij hopen dat de Willibrordprocessie voor alle deelnemers alsook voor de stad Utrecht en alle christenen in ons land een blijde geloofsgetuigenis mag zijn. Wij tonen hiermee aan dat wij geen gemeenschap vormen

... Lees verder...
Geplaatst op 06-08-2017
Nieuws

Gabriëldag

2013-gabrieldag-069

Dit jaar vieren we als parochie Gabriël voor de vijfde keer onze naamdag. We willen er dan ook een speciale
dag van maken. 

Vanaf ’s Heerenberg fietsen we in twee groepen naar Didam; één groep gaat via Stokkum, Beek
en Nieuw-Dijk, en de andere groep via Zeddam, Braamt, Kilder, Wehl, Nieuw Wehl en Loil. De exacte vertrektijden en locaties vermelden we later nog. 

 

 

Na de viering, met medewerking van het Gabriëlkoor, willen we aandacht besteden aan ons lustrum. De invulling zal verrassend zijn! Een bijzondere gast zal ons op ludieke wijze meenemen in de geschiedenis van onze kerk. Dat wilt u niet missen! Noteer de datum 24 september.

 

Werkgroep Gabriëldag.

2013_gabrieldag_107

... Lees verder...
Geplaatst op 01-08-2017
Nieuws

Fotowedstrijd Geloof en vakantie

fotowedstrijd1

U kent het wel; je bent op vakantie en dan kom je altijd wel iets tegen dat gelinkt is aan ons geloof. Een kerk, een kruis, een kapelletje, noem maar op. Als redactie leek het ons wel aardig om een keer aan u te vragen om uw mooiste of meest bijzondere vakantiefoto met daarop iets dat gelinkt is aan ons geloof met ons te delen. We zien uw foto’s graag tegemoet! Geloof en vakantie Fotowedstrijd Doet u mee?

 

fotowedstrijd2

Mail dan uw foto vóór 1 september naar parochieblad@parochiegabriel.nl met daarbij uw naam en adresgegevens. Graag ontvangen we een korte toelichting waarom u deze foto zo bijzonder vindt.

 

Opsturen kan ook: Parochieblad De Gabriël Raadhuisstraat 1a 6942 BE Didam
De ingezonden foto’s zullen we delen via de website www.parochiegabriel.nl en Facebook én zullen tijdens de Gabriëldag op 24 september achter in de kerk in Didam te bewonderen zijn.

... Lees verder...
Geplaatst op 26-07-2017
Nieuws

Pater Marcus Looman overleden

di20170721_broeder_marcus

... Lees verder...
Geplaatst op 21-07-2017
Nieuws

Vierde Nieuwsflits verschenen

Op 3 juni is de vierde Nieuwsflits verschenen.

 

Nieuwsflitsen verschijnen in het kader van de herstructering van de parochie die momenteel gestart is. In de vierde uitgave staat onder andere een sfeertekening van de gehouden informatiebijeenkomsten en hoorzittingen. Daarnaast wordt ingegaan op enkele onderwerpen die op deze avonden nadrukkelijk naar voren kwamen, zoals rond de sluiting van de kerk, welke vieringen mogelijk blijven en de werkgroepen die gaan starten.

... Lees verder...
Geplaatst op 03-06-2017
Nieuws

Ingrijpende herstructurering in onze parochie

'Geloof in de toekomst' was de boodschap van het beleidsplan van het pastoraal team en bestuur van de parochie H. Gabriël en blijft ook de boodschap bij de aanstaande herstructurering. Een ingrijpende herstructurering, want over 2 jaren zullen nog maar 5 kerken open zijn en zal de interne organisatie flink aangepast worden.

 

Vijf kerkgebouwen blijven open

De afnemende kerkbetrokkenheid, kerkbezoek en sacramentenbediening, samen met de te verwachten financiële ontwikkeling, maken het noodzakelijk om kerken te gaan sluiten. Om in de toekomst als parochie zichtbaar te blijven worden keuzes gemaakt om dat mogelijk te maken. Er zijn nu te veel kerkgebouwen voor het aantal parochianen dat daar regelmatig gebruik van maakt. Dat vraagt te veel tijd van pastores en vrijwilligers en kost te veel.

 

Lees hier het volledige persbericht.

Lees meer over de herstructurering.

figuur7

 

... Lees verder...
Geplaatst op 15-05-2017
Nieuws

Gabriël gaat op reis!

14 tot en met 19 oktober 2017 - Informatieavond op 21 april

 

Folder Romereis 2017Wie op reis gaat die neemt altijd mooie herinneringen mee naar huis terug. Wie naar Rome gaat komt met prachtige herinneringen weer terug. Het leven in de stad, de kerken, de prachtige pleinen, de sfeer! Zij is uniek. Je moet één keer in je leven in Rome zijn geweest.

 
Als parochie Gabriël gaan we naar Rome. We gaan als parochianen met elkaar op reis. Wie op reis gaat laat het 'gewone' leven even achter zich. We zullen de stad leren kennen in al haar facetten. Elke dag zal de volgende drieslag kennen: kerkelijk leven (door onder andere met elkaar de eucharistie te vieren), de geschiedenis en onderlinge ontmoeting. Het programma kent dagen van gemeenschappelijk optrekken en ook momenten van vrije tijd.

 

Het is een reis die u niet wilt missen. Waar we dagen met elkaar zullen optrekken die ons als deelnemers ook in onderlinge verbondenheid goed zal doen. Uw aanwezigheid en deelname aan deze reis is een onmisbare schakel v

... Lees verder...
Geplaatst op 04-04-2017
Nieuws

Nieuwsflits 2 verschenen

Op 18 maart is de tweede Nieuwsflits verschenen. Deze verschijnen in het kader van de herstructering van de parochie die momenteel voorbereid wordt. Deze nieuwe uitgave gaat onder andere in op de dalende cijfers in de parochie.

... Lees verder...
Geplaatst op 18-03-2017
Nieuws

Eerste Nieuwsflits verschenen

Rond de herstructurering zal op verschillende momenten en op verschillende manieren informatie verstrekt worden over de voortgang en de uitgangspunten. Vandaag is de eerste Nieuwsflits hierover verschenen met informatie over het proces en de hierna volgende momenten van communicatie.

... Lees verder...
Geplaatst op 25-02-2017
Nieuws

Oud-pastoor Simons overleden

George Simons, in 1934 geboren in Wehl en priester van het Aartsbisdom, is afgelopen week in Neede overleden. In zijn werkzame leven is hij enkele jaren kapelaan in de Pancratiusparochie in 's-Heerenberg geweest en later (van 1976 tot 1986) ook pastoor. In het overlijdensbericht is een kenschets van zijn leven te vinden en gegevens rond het afscheid op 20 en 21 februari.

... Lees verder...
Geplaatst op 19-02-2017
Nieuws

Bestuurlijk en pastoraal beleidsplan

In het beleidsplan kijken het bestuur en het pastoraal team van de parochie vertrouwvol de toekomst in. Echter niet door de ogen te sluiten voor de realiteit. De kerkbetrokkenheid neemt af, het vrijwilligerskader wordt steeds ouder en kleiner en de pastores zijn te veel tijd kwijt aan organiseren en komen te weinig toe aan pastoraat.

 

Willen we straks nog als parochie zichtbaar zijn en de blijde boodschap kunnen verkondigen, dan is een nieuwe structuur noodzakelijk.

 

Het beleidsplan maakt hier melding van. Lees het online of download als PDF.

... Lees verder...
Geplaatst op 10-02-2017
Nieuws

Bedevaart naar Banneux vanuit het Bisdom Utrecht

Het Bisdom Utrecht organiseert samen met de diverse regio’s binnen het Bisdom, zo ook onze regio, Regio Gelderland-Oost, een vijfdaagse bedevaart naar de maagd der armen in Banneux N.D., een plaatsje in de Belgische Ardennen waar Maria verschenen is aan Mariëtte Beco en wel van

 

Vrijdag 26 mei tot en met dinsdag 30 mei 2017
Vrijdag 6 oktober tot en met dinsdag 10 oktober 2017

 

Graag willen wij u uitnodigen om kennis te maken met de eenvoud, maar tegelijkertijd met de diepe rijkdom van Banneux.
Tijdens de vijfdaagse bedevaart gaat er een speciaal team bestaande uit priester(s), een arts, verpleegkundigen, ziekenverzorgers, helpsters en brancardiers met u mee, zodat u goed verzorgd bent.
Er zijn voldoende voorzieningen in de Hospitaliteit in Banneux aanwezig,
ook als u van een rolstoel gebruik moet maken.

 

Behalve tijd voor gebed, rust en bezinning zijn er ook voldoende momenten voor gezelligheid en ontmoeting met andere mensen.

 

Voor opgave en verdere informatie betreffende de k

... Lees verder...
Geplaatst op 08-02-2017
Nieuws

Parochie met beleidsplan in de media

Rond het uitgebrachte beleidsplan heeft Regio8 een tv-reportage gemaakt. Ook de schrijvende pers levert haar aandeel. Zo verschenen artikelen in De Gelderlander , Stem van Montferland en het Montferland Nieuws.

... Lees verder...
Geplaatst op 06-02-2017
Nieuws

Foto's Driekoningenviering

Weet u het nog? Afgelopen 5 januari werd in Wehl de eerste Driekoningenviering gehouden voor alle parochianen uit alle geloofsgemeenschappen. Het was een mooie viering met veel sfeer en aandacht voor het kleine. We vierden het samen.

 

Ben Boers heeft dit met zijn camera goed in beeld gebracht. U kunt de volledige 'reportage' zien in het fotoalbum.

 

Volgend jaar zetten we samen deze nieuwe traditie voort. Zet u het alvast in uw agenda?

 

 

... Lees verder...
Geplaatst op 29-01-2017
Nieuws

'Afscheid' St Martinuskoor Didam

Vanochtend tijdens de eucharistieviering in Didam hebben we 'afscheid' genomen van het St. Martinus herenkoor uit Didam. Met grote dankbaarheid en respect voor hun jarenlange geschiedenis maar ook met de emoties van dit moment.
 

Maar we kijken tegelijkertijd, samen met hen, ook met ambitie naar de toekomst waarbij de Gregoriaanse zang binnen de parochie H. Gabriël een plek zal blijven behouden. Nieuwsgierig naar deze ontwikkelingen en deze toekomst? Blijf onze berichtgeving in de diverse media volgen!
 

Mede namens de locatieraad van de geloofsgemeenschap Didam, het pastoraal team en het bestuur,

Pastoor Jurgen Jansen

... Lees verder...
Geplaatst op 22-01-2017
Nieuws

Bedevaarten Lourdes 2017

Van 27 september tot 2 oktober gaan we weer zoals elk jaar met het vliegtuig naar Lourdes.
We verblijven dan in een hotel. Iedereen kan met deze reis mee. Als je mee wilt en niet goed ter been bent kun je in Lourdes gebruik maken van een rolstoel. Je mag zelf iemand meenemen die de rolstoel duwt. Heb je geen eigen begeleider dan zorgen wij voor een begeleider/ster.

 
Uiteraard hoef je niet perse uit onze parochie te komen om mee te gaan.

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze reis, bel of mail mij dan.
Uiteraard kun je voor informatie ook terecht bij ons pastoresteam.

 

Pastoor Jurgen Jansen 0314-650028
Pastor Ben Aarsen 0316-221250

 

Riet Visser, coörd.Lourdesreizen VNB
06-53769840
rietvisser@chello.nl

... Lees verder...
Geplaatst op 01-12-2016
Nieuws

Geloven in de ander week van de missionaris

Iedere dag opnieuw gaan honderden Nederlandse missionarissen en missionair werkers wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede.

Vanuit Nederland dragen we hieraan bij met de Pinksteractie voor de Week van de Nederlandse Missionaris (WNM). Deze collecteweek loopt van 7 t/m 15 mei en is een blijk van steun voor onze missiewerkers wereldwijd.

 

Waar missionarissen en missionair werkers aanwezig zijn, gebeurt iets bijzonders. Gedreven door hun geloof en naastenliefde, stellen zij zich open voor het leed en de kracht van anderen. Zij ‘luisteren’ met hun hart en veranderen levens voorgoed. Luisteren met je hart is de tijdloze taal van de missionaris en een van de kernwaarden van het missiewerk.

 

U kunt onze missionarissen steunen door:
• een bijdrage aan de Pinkstercollecte in onze parochiekerken.
• door het eenvoudig invullen van de (eenmalige) machtiging op de website van WNM.
• een gift via rekeningnummer IBAN NL30RABO 0171 2111 11, WNM, Den Haag.

 

Meer informatie over de WN

... Lees verder...
Geplaatst op 12-05-2016
Nieuws

Bedevaarten Lourdes 2017

Van 27 september tot 2 oktober gaan we weer zoals elk jaar met het vliegtuig naar Lourdes.
We verblijven dan in een hotel. Iedereen kan met deze reis mee. Als je mee wilt en niet goed ter been bent kun je in Lourdes gebruik maken van een rolstoel. Je mag zelf iemand meenemen die de rolstoel duwt. Heb je geen eigen begeleider dan zorgen wij voor een begeleider/ster.
Uiteraard hoef je niet perse uit onze parochie te komen om mee te gaan.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze reis, bel of mail mij dan.

Uiteraard kun je voor informatie ook terecht bij ons pastoresteam.

 

Pastoor Jurgen Jansen 0314-650028
Pastor Ben Aarsen 0316-221250

 

Riet Visser, coörd.Lourdesreizen VNB
06-53769840
rietvisser@chello.nl

... Lees verder...
Geplaatst op 00-00-0000