Visie en missie

In ons spreken en werken laten we ons inspireren door de Aartsengel Gabriël. Hij is de engel van de verkondiging en de opstanding. Hij brengt de ‘blijde boodschap’. Hij brengt het woord van God aan de mensen en hij verkondigt dat er iets nieuws begint. Zijn naam betekent: God is mijn kracht.

Onze parochie kent de volgende ambities:

a. Een vierende parochie, waarin mensen samen onderweg zijn en hun leven vieren in relatie tot God.

b. Een lerende parochie, waarin verhalen uit de Schrift worden doorverteld, zodat de
levenservaringen van jong en oud erin weerklinken.

c. Een zorgende parochie, waarin mensen elkaar ontmoeten, elkaar steunen en zorg
dragen voor elkaar.

d. Een uitdagende parochie, die keuzes niet uit de weg gaat en het lef heeft om nieuwe wegen te zoeken en te gaan.

e. Een gastvrije parochie, die nieuwe mensen verwelkomt en bereid is van hen te leren.

f. Een parochie die de veerkracht heeft om teleurstellingen te overwinnen.

g. Een parochie die trots is op haar wortels en waar parochianen graag hun schouders onder zetten, omdat ze zich verantwoordelijk weten.

Het is onze inzet om mensen in gemeenschap samen te brengen en zo het geloof in Christus te zoeken, te leven en te beleven.

Logo parochie Gabriël

Mogelijk ook interessant voor u:
di 22

Beek

22 oktober - 09:00
di 22

Wehl – Oldershove

22 oktober - 16:00
wo 23

Nieuw-Dijk

23 oktober - 09:00
wo 23

‘s-Heerenberg

23 oktober - 19:00
do 24

24 oktober - 09:00

Wereldmissiemaand 2019

“De verdeeldheid in Afrika op het gebied van etnische identiteiten, talen en stammen kan worden overwonnen door eenheid in de verscheidenheid te bevorderen.