Wat is Kerkbalans?

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk,de Protestantse Kerk en deOud-Katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofskernen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk.Voor iedereen is de kerk op een andere manier van andere waarde. Parochie’s en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving.Het thema voor Actie Kerkbalans 2019 is ‘Geef voor je kerk’. De actieperiodeloopt van 19 januari toten met 2 februari 2019.

Geef slim

Uw bijdrage aan Kerkbalans is (deels)aftrekbaar voor de belasting. Geeft u een  periodieke gift? Dan kunt u het volledige bedrag aftrekken. Zo krijgt u van de belastingdienst meer terug. Meer informatie hierover leest u op Giften

Kerk daar sta je.
Met je deuren open
wagenwijd.
Voor wie trouwen,
dopen, vieren, rouwen.
Voor wie maar wil
luisteren naar een
woord dat verheft.
Naar een onbeduidend
verhaal.
Van een naaste om een
praatje verlegen.
Kerk blijf daar staan.
Ik geef om
de plek die je biedt

Het klinkt afgezaagd, maar we geloven er in. Het proces dat de parochie in 2017 heeft ingezet, met pijnlijke momenten van loslaten en uitdagende stappen op nieuwe paden, moeten we gaan voor God en voor onszelf. Zijn Naam moet blijven klinken. Of dat nu in één van de openblijvende kerken van de parochie is, bij het bezoek aan een parochiaan of bij een gebeurtenis in een gebouw dat voorheen kerk was.
We bouwen vanuit één gemeenschappelijke missie aan katholieke presentie. Samen één parochie zijn. Het pastoraal team en het parochiebestuur hebben daarbij een bijbels perspectief: de herders dichter bij de kudde en de kudde kent haar herders. We gaan daarin op zoek en houden contact met mensen in de parochie. De pastores staan dichter bij de vrijwilligers en de vrijwilligers staan dichter bij het pastoraal team. Gelovige mensen die God danken of om hulp vragen. In verbondheid met elkaar, met de parochie en met de Kerk. Zo wil God aanwezig zijn in ons midden en dat dit kan: in die toekomst geloven wij.

Folder en begroting kerkbalans 2019

Mogelijk ook interessant voor u:
di 22

Beek

22 oktober - 09:00
di 22

Wehl – Oldershove

22 oktober - 16:00
wo 23

Nieuw-Dijk

23 oktober - 09:00
wo 23

‘s-Heerenberg

23 oktober - 19:00
do 24

24 oktober - 09:00

Wereldmissiemaand 2019

“De verdeeldheid in Afrika op het gebied van etnische identiteiten, talen en stammen kan worden overwonnen door eenheid in de verscheidenheid te bevorderen.