Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag

Per 1 mei 2015 treedt het Reglement R.-K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag in werking binnen de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. Op de website http://www.meldpuntgrensoverschrijdendgedragrkk.nl/ is hierover meer informatie te vinden.

Logo Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag RKK

De website geeft aan

• wat onder grensoverschrijdend gedrag wordt verstaan
  • hoe grensoverschrijdend gedrag kan worden gemeld

Het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag wordt beheerd door mw. mr. L. Sanders, meldpuntfunctionaris.

Het R.-K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag is op initiatief van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en het bestuur van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) ingesteld.

Met het Reglement R.-K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag sluit de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland aan bij klachtregelingen die op allerlei terreinen binnen de Nederlandse samenleving gangbaar zijn.

Dit Reglement moet worden gelezen in combinatie met de Gedragscode Pastoraat, die per 1 juli 2014 in werking trad. Het Reglement werd vastgesteld om schendingen van deze Gedragscode binnen de Kerk aanhangig te kunnen maken.

Op de  kunnen beide documenten worden gedownload.

R.-K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag

3507 LG UTRECHT

www.meldpuntgrensoverschrijdendgedragrkk.nl

contact@meldpuntgrensoverschrijdendgedragrkk.nl