Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag

Per 1 mei 2015 treedt het Reglement R.-K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag in werking binnen de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. Op de website http://www.meldpuntgrensoverschrijdendgedragrkk.nl/ is hierover meer informatie te vinden.

Logo Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag RKK

De website geeft aan

• wat onder grensoverschrijdend gedrag wordt verstaan
  • hoe grensoverschrijdend gedrag kan worden gemeld

Het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag wordt beheerd door mw. mr. L. Sanders, meldpuntfunctionaris.

Het R.-K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag is op initiatief van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en het bestuur van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) ingesteld.

Met het Reglement R.-K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag sluit de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland aan bij klachtregelingen die op allerlei terreinen binnen de Nederlandse samenleving gangbaar zijn.

Dit Reglement moet worden gelezen in combinatie met de Gedragscode Pastoraat, die per 1 juli 2014 in werking trad. Het Reglement werd vastgesteld om schendingen van deze Gedragscode binnen de Kerk aanhangig te kunnen maken.

Op de  kunnen beide documenten worden gedownload.

R.-K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag

3507 LG UTRECHT

www.meldpuntgrensoverschrijdendgedragrkk.nl

contact@meldpuntgrensoverschrijdendgedragrkk.nl

Mogelijk ook interessant voor u:
di 22

Beek

22 oktober - 09:00
di 22

Wehl – Oldershove

22 oktober - 16:00
wo 23

Nieuw-Dijk

23 oktober - 09:00
wo 23

‘s-Heerenberg

23 oktober - 19:00
do 24

24 oktober - 09:00

Wereldmissiemaand 2019

“De verdeeldheid in Afrika op het gebied van etnische identiteiten, talen en stammen kan worden overwonnen door eenheid in de verscheidenheid te bevorderen.