Geloofskern St. Martinus te Wehl

Dopen in de Gabrielparochie

Al ruim voordat we gingen denken aan ‘herstructureren’ dachten we al aan een aanpassing van de procedure rond de aanmelding voor en de voorbereiding op het Sacrament van het Heilig Doopsel Inmiddels zijn we daarmee zo ver, dat we u kunnen informeren. Hieronder leest u over de gang van zaken die per 1 januari 2018 ingaat

(het aanmelden kan nu al op de nieuwe manier).

De doopdata hebben we voor 2018 als volgt vastgesteld:

Doop-weekenden 2018 Voorbereiding (Didam, 20.00 uur)

17 en 18 februari 23 januari en 30 januari

17 en 18 maart 20 februari en 27 februari

14 en 15 april 20 maart en 27 maart

12 en 13 mei 17 april en 24 april

9 en 10 juni 15 mei en 22 mei

7 en 8 juli 12 juni en 19 juni

22 en 23 september 28 augustus en 4 september

27 en 28 oktober 2 oktober en 9 oktober

24 en 25 november 30 oktober en 6 november

De dooplocaties worden tijdens de voorbereiding vastgesteld aan de hand van de aanmeldingen. U meldt zich dus voor een doopweekend. De doopkerk en de dooptijd worden later vastgesteld.

Aanmelden voor het Doopsel kan via het centraal secretariaat. U kunt het aanmeldformulier downloaden van de website en dan mailen aan dopen@parochiegabriel.nl. U kunt het centraal secretariaat ook bellen:

elke morgen van 9.00 tot 12.30 uur op nummer 0316-221021.

De voorbereiding op het Doopsel vindt steeds plaats in het parochiecentrum in Didam

( Raadhuisstraat 1a). Deze voorbereiding wordt verzorgd door de parochiële Doopwerkgroep, in samenspraak met de pastor die zal voorgaan in de doopviering.

Kerkfotografie

Kerkfotografie brengt kerken in beeld. Uitnodigend en inspirerend. Op de websitesite van kerkfotografie vindt je een overzicht van kerken die tot op dit moment gefotografeerd zijn. Er is niet geselecteerd op denominatie of architectuur. Het gaat om kerken met een oud en/of bijzonder interieur. Dit wordt hier gebundeld in de hoop dat het je helpt als reisgids naar te be-zoeken kerken. Of naar de vele voorbeelden van architectuur en stromingen. Samen vormen zij een beeldbank van herinnering, herkenning en misschien zelfs bezinning. Op deze manier blijven de kerken van nu, zichtbaar voor de generaties na ons. Ook als de kerken zelf inmiddels een andere bestemming hebben gekregen of zijn afgebroken.

In 2016 zijn alle interieurs van de kerken in onze Gabriëlparochie gefotografeerd door Diana Nieuwold uit Hoogenveen. Kijk voor de foto’s op de website van kerkfotografie.